false
Інтернет-Магазин
ПН-ПТ: 9:00-17:00
Наші бутіки (050) 073-17-12 Cервісний центр

Правильна гігієна

Ніжна шкіра новонародженого в кілька разів тонша за шкіру дорослої людини, а тому більш вразлива і чутлива. А отже їй просто необхідні підвищена увага та турбота.

Якщо в косметичних продуктах є хоч якісь шкідливі компоненти, вони легко і швидко проникають крізь верхній бар'єр шкіри, який ще не зміцнів, а потім починають накопичуватися і провокувати появу різних негараздів. Щоб уникнути проблем зі шкірою та відповідно зі здоров'ям малюка, ретельно підійдіть до вибору косметичних засобів.

Спочатку ми ознайомимо вас з основними критеріями при виборі такої продукції, а далі поговоримо про самі засоби докладніше.

 

СКЛАД

Будь ласка, уважно читайте склад засобу. Не варто брати з полиці перший дитячий продукт, що потрапив на очі, навіть якщо цей засіб досить відомої марки. Багато виробників не відрізняються порядністю, а представленість засобів в аптечних мережах далеко не завжди говорить про їхню якість. В аптеках й цукерки зараз продають. А чи корисні вони?

Звертайте увагу на кількість інгредієнтів. Чим менше складових, тим краще. Безліч різних компонентів явно свідчать про сумнівну натуральність продукту. Такі засоби призводять до появи алергії та чутливості шкіри.

Уникайте парабенів (все, що починається з метил-, пропіл-, бутил-, бензил-, етилпарабен), формальдегідів, пропіленгліколю, мінеральних олій та силіконів, барвників та хімічних ароматизаторів.

Радимо шукати косметику з м'якими ПАР, корисними рослинними екстрактами (наприклад, календула, ромашка, череда, лаванда тощо), рослинними оліями замість мінеральних (оливкова, мигдальна, обліпихова тощо), пантенолом і вітамінами. Не останнє місце у цьому списку займає вода. Краще, щоб вона була очищена чи термальна.

 

ЗАПАХ

Чимало батьків обирають засоби, які смачненько і солоденько пахнуть. Це одна з найгрубіших помилок, яку можна зробити при виборі дитячої гігієни. Яскраво виражений, стійкий аромат свідчить про наявність хімічних ароматизаторів. Чим це загрожує для немовляти? Алергією, сухістю, роздратуванням, набряком слизової носа тощо.

Також звертайте увагу на колір засобу. Якщо продукт має надто яскравий, ненатуральний відтінок, то з упевненістю можна сказати, що до нього додавався барвник.

 

КРАЇНА-ВИРОБНИК

Як показує практика, на цей пункт взагалі практично не звертається увага. А дуже дарма. Адже підхід до виробництва, технологія виготовлення та сертифікація продукції різняться у різних країнах.

Наприклад, США забороняють інгредієнти лише тоді, коли є достатньо наукових доказів їх шкоди. А от у країнах ЄС вимагають від виробника додаткову інформацію щодо безпеки інгредієнтів, перш ніж дозволяти їх використання.

За американським законодавством, виробники косметики не зобов'язані вказувати побічні ефекти на упаковці, а також можуть не розкривати джерела походження своїх інгредієнтів. Одним із слабких місць регулювання є все, що приховано під терміном "fragrance". Під цим словом може ховатися будь-який інгредієнт, оскільки за законом дозволено залишати в таємниці від покупців формулу та склад аромату.

А в Кореї дозволено використання деяких заборонених у Європі речовин. Таких спірних інгредієнтів у сумі понад півтора десятки.

 

Найкраще з контролем якості в Японії. Тут засоби для догляду часто прирівнюються до фармацевтичної продукції – за якістю ведеться суворий держконтроль. Не допускається використання силіконів, емульгаторів, синтетичних ароматизаторів та барвників, тому косметика з Японії завжди матиме натуральний колір та аромат.

Більше того, у Японії діє система превентивної медицини, організована під егідою Міністерства охорони здоров'я та соціального забезпечення. Подібний підхід націлений на попередження виникнення захворювань та проблем зі здоров'ям ще до їхнього прояву. Тому суттєві інвестиції спрямовуються саме на дослідження.

Японія вважається країною, де зародилися принципи азіатського догляду за шкірою. Це ціла східна філософія. Японці дуже уважні до складників засобів, вони покладаються на багатовікові традиції, але при цьому регулярно оновлюють формули і впевнено застосовують інноваційні технології. Саме Японія відкрила світу гіалуронову кислоту, коензими Q10 та гідролізований колаген.

Основа будь-яких японських засобів – натуральні інгредієнти. Вони не здатні нашкодити дитячому здоров'ю, а навпаки, сприятливо на нього діють.

Що стосується запаху – жодних їдких ароматів та штучних віддушок у японських засобах немає. Максимум, що може бути – це ненав'язливий запах зеленого чаю або лимонен – природна сполука, яка міститься у різних рослинах. Його додають як натуральний ароматизатор, проте є кілька досліджень, які доводять, що він ще й допомагає покращити поглинання окремих компонентів.

Товари з Японії мають чимало переваг, які виділяють їх на тлі продукції з інших країн.

Можна виділити основні:

• Натуральний склад.

• Гіпоалергенність.

• Економне використання.

 

Що ще цікаво знати про Японію, так це їхній підхід до дітей та материнства.

Зазвичай прийнято, що до 5 років дитині дозволяється все. До неї ставляться, як до божества. Її нізащо не карають, не кричать, тим паче не б'ють. До року мами носять малюка за спиною. Мати повинна сидіти з дитиною до трьох років, потім вона може віддати її в садок. А якщо вона віддає малюка в зовсім маленькому віці, то вважається поганою матір'ю. Тобто виховання дітей для жінки стоїть на першому місці. І це підтримується на державному рівні та у суспільстві.

Тому тільки уявіть, наскільки скрупульозно мами ставляться до всього, що так чи інакше контактує зі шкірою малюка. Як наслідок, засоби японської гігієни націлені на здоров'я, а не на гіперприбуток.

 

Тепер поговоримо про догляд докладніше:

 

ЗАСОБИ ДЛЯ КУПАННЯ (ПІНКИ, МИЛО, ШАМПУНІ)

У дітей дуже м'яка, ніжна шкіра. Тому будьте обережні з миючими засобами та шампунем.

У жодному разі не використовуйте звичайне кускове або рідке мило, воно надто агресивне. Багато батьків не бачать суттєвої різниці між звичайним твердим милом та спеціальними засобами для купання малюка. Тим часом мило, яке має лужний рН, може сприяти руйнуванню гідроліпідної мантії, що захищає шкіру малюка від зайвої втрати вологи. Це підвищує ризик розвитку сухості, подразнень та інфекції.

Купуйте тільки спеціальний засіб для купання новонародженого.

Це може бути, наприклад, японське мило-піна WAKODO на основі природних амінокислот, наближених до складових компонентів шкіри.

Або мило для тіла та волосся COMBI ATOPIAID для чутливої шкіри зі схильністю до атопічного дерматиту.

А також дитяча піна COMBI HERBAL із натуральних японських трав. Цей засіб особливо оцінять матусі, які люблять купати малюка у трав'яних відварах. Така традиція прийшла до нас ще від наших предків, і вона хороша, але тільки якщо у малюка немає алергії, наприклад, на ту ж ромашку, і, якщо ви точно впевнені в екологічності такого збору (трапляється, що поля розташовані близько до трас або обробляються хімікатами (яка користь від таких трав?). Засіб для купання COMBI HERBAL на основі 6-ти натуральних інгредієнтів пройшов тест SGS і точно надасть сприятливий вплив на шкіру малюка.

Для купання використовуйте ультрам'яку мочалку, губку або просто руки, попередньо знявши каблучки, браслети або годинники, які ви носите.

 

Що стосується шампуню як окремого самостійного засобу, до 6 місяців за відсутності постійного волосся його використання не обов'язкове. Його можна замінити пінкою або будь-яким іншим легким засобом для очищення тіла та голови. Якщо ж хочете саме шампунь, обирайте формулу без сліз і лише з натуральних складових. Рекомендуємо шампунь COMBI HERBAL, який підходить для малюків з перших днів життя.

 

Також у догляді за малюком дуже виручають вологі серветки. Вони завжди врятують у непередбачених ситуаціях.

Такі серветки є у лінійках багатьох виробників. Але обирайте вироби з гарним складом, без ароматів та барвників. Японський лідер COMBI розробив унікальні продукти – гіпоалергенні серветки з біологічно чистою водою з глибин океану та серветки з водою, що пройшла 11-ступінчасту систему фільтрації, включаючи зворотний осмос, іонний обмін та УФ-стерилізацію.

 

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ (КРЕМИ, ПРИСИПКИ, ОЛІЇ)

Не потрібно повністю змащувати дитину кремом, це пригнічує дихальну функцію шкіри. Досить обробити проблемні місця чи попрілості.

До речі, якщо користуватися хорошими японськими підгузками, почервонінню в області паху та сідниць можна взагалі запобігти або хоча б мінімізувати. Якщо шкіра малюка все ж таки схильна до висипань, а також в особливо спекотну погоду, достатньо придбати хорошу кремоподібну присипку. Наприклад, COMBI HERBAL на рослинній основі з високим рівнем абсорбції.

Також хороші відгуки батьків збирає присипка WAKODO з антисептичними та підсушуючими властивостями.

Ще одна наша щира рекомендація – крем Madonna. Його можна використовувати як для обличчя (чоло, щічки, ділянка навколо рота), так і для всього тіла (живіт, спинка, ручки, сідниці, ноги).

Для чутливої шкіри зі схильністю до атопії краще обирати спеціально розроблені засоби, такі як дитячий лосьйон ATOPIAID COMBI, який по праву займає лідируючі позиції серед засобів подібної спрямованості.

Що стосується олії, вона може забивати пори, так що не варто використовувати її щодня, тільки якщо шкіра немовляти дуже суха або на ній з'явилися лущення; нею можна також обробити складочки. Але, загалом, олія призначена більше саме для масажів. Що особливо важливо! Будь ласка, не застосовуйте оці «бабусині» рецепти з використанням оливкової або соняшникової олії. Вчені стверджують, що такі олії руйнують ліпідний шар (захисний бар'єр), що може призвести до розвитку захворювань, таких як екзема.

Якщо вам необхідна дитяча олійка, то вона обов'язково повинна не порушувати гідроліпідний баланс. Дуже дбайливо і делікатно до ніжної дитячої шкіри працює олія COMBI.

 

ДОГЛЯД ЗА РОТОВОЮ ПОРОЖНИНОЮ

Питання правильної гігієни порожнини рота стає актуальним вже з раннього віку дитини, як тільки починають прорізуватися перші зубки. Важливою складовою є правильно підібрана дитяча зубна паста. Для чищення зубів малюка в жодному разі не можна використовувати «дорослу» зубну пасту, її склад не адаптований для дитини. Пасти підбирають за віком. Ну і, звичайно, за складом.

У засобах для дітей повинні бути відсутні абразивні речовини, так як емаль у дітей ще недозріла і мало мінералізована, і постійний вплив на неї абразивів може спровокувати її витончення і псування. Відбілювачі – це взагалі заборонений компонент дитячих засобів для гігієни рота.

Оскільки малюки ще не вміють чистити зуби, для найменших потрібно обирати «їстівні» пасти. Такий гель розробив бренд WAKODO, він складається виключно з їстівних компонентів, але при цьому чудово усуває наліт та підтримує нейтральний рівень рН ротової порожнини. А також COMBI: його лікувально-профілактична паста підходить для малюків, які ще не можуть самостійно ополоснути рота.

 

Мало хто знає, що доглядати за порожниною рота малюка можна вже з народження. Тут знову ж таки передові японці розробили спеціальні серветки для чищення ясен і зубів. Серветки мають антибактеріальну та захисну дію, а при регулярному використанні захищають від карієсу.

Також радимо мамам не забувати про ротик малюка під час прогулянок. Щоб уникнути обвітрювання та супутнього дискомфорту, використовуйте засіб для догляду за губами та зоною навколо рота. У WAKODO є такий крем у формі зручного олівця-помади. Він зволожить, захистить та загоїть шкіру.

 

ПРАННЯ

Не забудьте перепрати весь дитячий одяг, пелюшки та постіль ще до появи малюка на світ. Прати треба з використанням гіпоалергенних миючих засобів, які не містять агресивних хімічних речовин та ароматизаторів. Величезна шкода пов'язана саме з хімічними компонентами, які надають порошку запах. Ці віддушки можуть викликати алергічні реакції, подразнення шкіри та дихальних шляхів, висипання, свербіж або навіть посилення проблем з астмою. Вище ми вже писали, що допускається лише натуральний трав'яний аромат, легкий запах зеленого чаю або лимонену (тобто компонентів природного походження).

Докладніше про японські побутові засоби можна прочитати у нашій попередній статті за посиланням.

Трав'яний антибактеріальний засіб для прання, який просто не має конкурентів, розробили японські технологи COMBI. Він виготовлений за спеціальною формулою на натуральній рослинній основі (кокосового горіха, кукурудзи, пшениці) з урахуванням особливостей здоров'я та гігієни малюків.

 

ЩЕ КІЛЬКА ПОРАД

У перші дні після народження дитину купати не потрібно. Це пов'язано з тим, що на тілі малюка відразу після народження утворюється спеціальне покриття, яке служить захисним шаром від агресивного для його ніжної шкіри середовища. Протягом тижня цей шар поступово відшаровується і після цього малюка можна привчати до водних процедур.

Купання немовляти – це процес, який має приносити радість та задоволення. Для нього має бути гарний настрій, причому як у малюка, так і у мами. Купання проводиться не для того, щоб дитина стала чистою, а для того, щоб вона отримала певне фізичне навантаження – бовтаючись у воді, малюк витрачає стільки енергії, скільки доросла людина протягом годинного заняття у спортзалі. Якщо дитина не в настрої, можна обійтися просто підмиванням. Повірте, нічого не станеться. З огляду на те, що новонароджений особливо ніде не забруднюється, то для миття іноді йому достатньо навіть вологих серветок. Не потрібно засовувати дитину, яка кричить, у ванну і влаштовувати купання. Це буде стресом і для малюка, і для вас. Це стосується й настрою мами. Якщо сьогодні ви надто втомилися для тривалих банних процедур малюка, відкладіть повноцінне купання на завтра.

Як ми вже писали вище, не потрібно рясно і постійно змащувати малюка кремами. Це пригнічує дихальну функцію шкіри. Достатньо обробити проблемні місця або зволожити певні ділянки, якщо ви помітили сухість.

 

Нехай догляд за малюком буде винятково приємним!

 

Для зручності залишаємо вам посилання на розділ дитячої гігієни, де можна детально ознайомитись з засобами та оформити замовлення в декілька кліків.

 

З любов'ю,

New Life