false
Інтернет-Магазин
ПН-ПТ: 9:00-17:00
Наші бутіки (050) 073-17-12 Cервісний центр

Засоби №1 для вашого побуту

У наших статтях 90% уваги ми приділяємо дитячим товарам, іграшкам, одягу тощо. І це цілком закономірно, тому що наш основний сегмент – все для діток. Але також ми не забуваємо про вагітних та породілей, підбираючи для них корисні аксесуари та якісні речі.

Є в асортименті New Life і широкий вибір доглядової косметики, засобів для прання, прибирання будинку тощо.

Можливо, спочатку ви не побачите зв'язку між товарами для малюків та мам і, наприклад, засобом для унітазу. Але зв'язок є, і він набагато глибший і важливіший, ніж може здатися на перший погляд.

Не секрет, що під час вагітності та після пологів потрібно особливо стежити за тим, чим ви харчуєтеся та чим користуєтеся. Але це стосується не лише їжі, а й предметів особистої гігієни та побутових засобів.

Дуже часто майбутні та новоспечені мами дотримуються дієти, приймають вітаміни, але продовжують користуватися агресивними їдкими засобами, або купують безпечні порошки для дитячого одягу, а свій продовжують прати засобами із супермаркету чи маркетплейсу (торгівельного онлайн-майданчику). То в чому ж небезпека?

Ну ось візьмемо, наприклад, той самий пральний порошок. Звичайні порошки повністю практично не вимиваються з одягу (далі ми поговоримо про це докладніше), їх хімічні частинки осідають на речах, накопичуються і можуть викликати алергічні реакції, особливо у дітей. Варто акцентувати увагу на тому, що навіть якщо для малюка ви використовуєте спеціальні засоби для прання, але продовжуєте в цей же час прати свої речі агресивними порошками, алергії у багатьох випадках уникнути не вдасться, тому що ви носите дитину на руках, притискаєте до себе, а вона вдихає осілі частинки хімічних сполук. Коли батьки помічають алергічні прояви та роздратування у дитини, то намагаються все це регулювати за допомогою харчування, але часто причина далеко не в харчуванні, а саме в тих засобах, якими ви перете речі, миєте ванну, обробляєте поверхні тощо.

Тож чим користуватися? Для початку потрібно перейти на нешкідливі та якісні засоби для господарства. Хороші побутові засоби абсолютно безпечні для дітей, дорослих та тварин. І ще вони не завдають шкоди навколишньому середовищу – усі знають, що вся побутова хімія так чи інакше потрапляє у воду та самостійно не розкладається.

 

ECO, BIO, ORGANIC

Сьогодні товари під знаком ECO – головний європейський тренд. Так у багатьох країнах розвинута практика «зелених» закупівель: наявність екомаркування є вагомою перевагою для учасників тендерів. Але є й інший бік медалі. У результаті збільшеного попиту на екотовари, недобросовісні виробники стали необґрунтовано заявляти про екологічність своєї продукції. Таке явище отримало назву «грінвошинг» або «зелений» піар.

Одні компанії роблять це навмисно – для отримання маркетингової вигоди, інші – від незнання.

Також товар з позначкою «BIO» не завжди є біо-продуктом, а лише витонченим рекламним ходом.

Хороші еко-засоби, звичайно ж є, але будьте пильні, шукайте підтверджуючі знаки і остерігайтеся підробок.

 

ЯПОНСЬКІ ЗАСОБИ

Японія – країна найвищих технологій. Японські товари – це справді те, на що потрібно орієнтуватися при виборі засобів для дому.

Особливість японських побутових засобів у тому, що японці дуже скрупульозно ставляться до продукції, що контактує з їх організмом. Вони носять маски на вулиці, щоб захистити органи дихання від мікробів, смогу та шкідливих випарів. Тому вони точно не будуть випускати товари, що містять токсичні чи алергенні речовини.

Більш того, у Японії діє система превентивної медицини, організована під егідою Міністерства охорони здоров'я та соціального забезпечення. Подібний підхід націлений на попередження виникнення захворювань та проблем зі здоров'ям до їхнього прояву. Тому суттєві інвестиції спрямовуються саме у медичні дослідження та розвиток нових технологій.

Відповідно до цієї політики і розробляються всі японські засоби. Можливо, саме тому Японія славиться своїми високими показниками тривалості життя.

Порошки та миючі засоби в Японії настільки круті, що сюди взагалі не ввозиться імпортна побутова хімія.

Популярність японської побутової продукції обумовлюється ще й тим, що японські виробники не використовують дуже агресивні синтетичні складові, що робить засоби якіснішими та безпечнішими. Особлива увага приділяється виготовленню порошків для прання дитячих речей. У таких порошках ви ніколи не знайдете компонентів, які могли б викликати алергічну реакцію.

Серед усіх японських виробників ми особливо рекомендуємо LION. І ось чому:

 

LION

Lion Corporation – не просто бренд-виробник. Це великий концерн. Це гігант та лідер Японії з виробництва та науково-дослідної діяльності у своїй сфері.

Асортимент марки вражає: догляд за ротовою порожниною, косметика, догляд за шкірою тіла та обличчя, фармакологія, побутові засоби, аксесуари для зберігання продуктів, а також для поглинання надлишків жиру після термічної обробки. Зокрема, Lion є виробником засобів догляду за ротовою порожниною №1 в Японії.

Але ще більше вражає їхня наукова діяльність. Lion Group має два власні центри досліджень та розробок (і 4 заводи). Якщо зайти на сайт компанії, то їх кількість аналізів і досягнень шокує: тут і співпраця з Японською асоціацією оральної біології, і колаборація з Японським товариством пародонтології тощо.

Якщо цікаво, ви можете ознайомитися з усіма дослідження на сайті компанії.

Тільки уявіть собі рівень та рейтинг довіри цієї корпорації, якщо вже сам Lion заснував премію Lion Award у 2001 році для подальшого розвитку досліджень у галузі стоматології. А з 2021 року компанія прагне досягти LION Eco Challenge 2050 — набору довгострокових екологічних цілей для створення декарбонізованого суспільства, що циркулює ресурси.

Lion працює в галузі досліджень понад 100 років.

Вражає, наприклад, що перший випуск зубного порошку Lion відбувся ще далекого 1896 року.

А в 1907 році вже було створено лабораторію для тестування сировини та проведення досліджень у галузі нових продуктів.

1911 рік – випуск Lion Dental Cream, першої зубної пасти в тюбиках, виробленої в Японії.

1956 рік – випуск Lipon F, першого в Японії кухонного миючого засобу для миття фруктів, овочів та посуду. Lipon F був першим продуктом, схваленим Японською асоціацією харчової гігієни, поява якого ознаменувала створення нового ринку.

1961 рік – випущена зубна паста White Lion, що містить новий активний інгредієнт фосфат кальцію, який дуже ефективний для відбілювання зубів. На відміну від інших відбілюючих засобів, цю пасту можна використовувати щодня.

1980 рік – випущено безфосфатну версію порошку Enzyme Power TOP.

Також вони створили єдині зубні пасти в Японії, до складу яких в якості активного інгредієнту входить фермент, що руйнує та видаляє зубний наліт.

 

У Lion скрупульозність доходить до того, що щороку, приблизно у листопаді, невдовзі після збору врожаю м'яти, дослідники компанії вирушають до США, щоб особисто відвідати торговців. Вони перевіряють кожну бочку, щоб ретельно скласти суміш, яка збереже постійний аромат. Оскільки зібрана м'ята витримується рік, перш ніж її використовують для створення аромату, дослідники повинні вміти точно передбачити, як аромати свіжозібраних олій будуть змінюватися протягом року, що потребує складних навичок оцінки якості.

Lion застосовує найпередовіші технології та постійно вдосконалює їх.

 

ПЕРЕВАГИ LION

У побутові засоби LION не додають штучні ароматизатори, які нерідко викликають алергію або подразнення дихальних шляхів. Вони пахнуть рослинними екстрактами. При цьому засоби LION відмінно чистять, миють, дезінфікують і запобігають розвитку грибків та бактерій.

Вони не використовують фосфати (заборонені у Японії з 1986 року). Фосфати, які ще містяться наразі у більшості засобів для чищення, можуть спровокувати появу алергічної реакції шкіри, ураження дихальних шляхів, як у дорослих, так і у дітей. Потрапляючи у воду, вони викликають цвітіння водойм та зростання водоростей, токсичних для людини.

У побутову хімію фосфати додаються з метою пом'якшення води. У пральних порошках, які так популярні серед споживачів, рівень вмісту фосфатів нерідко переважає 40%, хоча на упаковках виробники вказують лише 15-30%. Таку значну кількість небезпечних складових досить важко вимити з одягу. За даними світових досліджень, для того, щоб вимити всі фосфатні з'єднання з одягу, потрібно прополоскати речі 8-10 разів у гарячій проточній воді. Наші стандартні пральні машини прополіскують у середньому 2-3 рази і найчастіше у холодній воді. У Японії чиста вода коштує дуже дорого. Це змушує виробників випускати продукцію без фосфатів, ПАР та парабенів, зі складами, які легко змиваються та є безпечними та економічними. Засіб, що залишає запах, скажімо на тарілці, і потребує додаткового полоскання, у цій країні просто ніхто не купить.

В Україні тільки зараз набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Технічного регламенту мийних засобів», якою з 31 грудня 2023 року запроваджено обмеження щодо вмісту фосфатів та інших сполук фосфору в мийних засобах. А доки нові норми не почали діяти, виробники мали право застосовувати більший вміст фосфатів. І поки український ринок тільки починає свій якісний перехід, компанія New Life, давно пропагуючи шкоду фосфатів, уже багато років співпрацює з LION.

 

Раз вже заговорили про ПАР та парабени, зупинимося на них докладніше.

Аніонні ПАР – елемент, що часто зустрічається на етикетках засобів для чищення. Ці речовини мають властивість накопичуватися в організмі людини, активуючи незворотні процеси, у тому числі й зростання атипових клітин. Вони порушують роботу імунної системи, вражають нирки, нервову систему, легені та провокують розвиток алергічних реакцій.

Парабени – теж потенційно небезпечні алергени. Крім цього, вони призводять до швидкого старіння шкіри та мають властивість накопичуватися в організмі.

І це ще не все. Більшість речовин, що містяться в побутовій хімії, відносяться до летких. Це означає, що навіть просто перебуваючи в коробці або банці, вони потрапляють у повітря, яким ви і ваші діти постійно дихаєте. Вони залишаються в тканинах, на посуді, на підлозі та навіть на керамічній поверхні протягом дуже тривалого часу. А потім ми дивуємось, звідки така кількість алергіків у сучасному світі.

З середини 80-х LION успішно замінюють їх натуральними компонентами: кислотами (сода, лимон, гірчичний порошок тощо) та рослинними екстрактами (олія гвоздики, евкаліпта, м'яти). Використовуючи натуральну рецептуру як основу унікальних технологій та фірмових розробок, LION створює справді ноу-хау засоби. Наприклад, він першим у промислових масштабах став синтезувати речовину, яка розчиняє шкірний жир (олеїнову кислоту) із тканин на нано-рівні. Так з'явився NANOX – супер-концентрований рідкий пральний порошок для «нано-прання».

А засобом для посуду CHARMY GREEN можна мити овочі та фрукти. Просто поставте собі питання, чому це не можна робити звичайними засобами? Вони шкідливі! Але чомусь ними рекомендують мити посуд, в який ви покладете ті самі фрукти. Парадокс, чи не так?

Наприклад, читаємо склад супер-популярного засобу для миття посуду на букву F..: аніонні ПАР 5–15 %, неіоногенні ПАР менше 5 %, аромат, консерванти, цитронеллол, лимонен, ліналоол. Розшифруємо: ПАР більше допустимих 5% – значить засіб токсичний і його важко змити з тарілки.

 

ЕКОНОМІЯ

Використовуючи вдома засоби для господарства Lion, ви збережете здоров'я сім'ї та природи, а також оціните їх якість та ефективність у боротьбі зі складними плямами та забрудненнями.

Так, вони мають трошки вищу вартість. Але повірте, така переплата окупається з лишком ,тому що засоби є дуже економічними. Навіть невеликої кількості засобу буде цілком достатньо для того, щоб упоратися навіть із дуже стійкими забрудненнями. Якщо йдеться про засоби для миття посуду, то невеликою краплею можна легко помити навіть дуже забруднений посуд і при цьому весь бруд легко видаляється губкою (перевірено особисто співробітникам New Life).

 

Звісно, ми не можемо повністю відмовитись від хімії. Але послабити її токсичний вплив на наше здоров'я нам цілком під силу. Замисліться над цим, будь ласка!

 

З любов'ю,

New Life