false
Інтернет-Магазин
ПН-ПТ: 9:00-17:00
Наші бутіки (050) 073-17-12 Cервісний центр

Що взути? Обираємо правильне взуття.

Все найкраще – діткам. Кожен з батьків живе саме за цим принципом, намагаючись щодня обирати для свого малюка найякіснішу їжу, напої, засоби гігієни тощо.

 

Але, на жаль, іноді трапляється так, що у цьому списку належна увага не приділяється взуттю. Мовляв, нога дитини швидко росте і тому навіщо витрачати багато на те, що часто не встигає навіть зноситися. Інший варіант, коли батьки віддають увагу на їх погляд «красивому» взуттю, не звертаючи увагу на правильність такого взуття.

І це дуже велика помилка. Не слід недооцінювати вплив цієї частини гардеробу на стан здоров'я дитини.

Більш того, рекомендуємо звернути пильну увагу саме на взуття. Тому що, якщо будова стопи з якихось причин відхиляється від природної форми, це відразу впливає на положення інших кісток скелета та на хребет.

 

Перші 3 роки є критичним періодом у розвитку ніг дитини. Кістки в дитячих стопах залишаються ще м'якими, за своєю структурою вони більше нагадують щільні хрящі, ніж кісткову тканину дорослої людини. Саме тому так важливо, щоб протягом періоду дорослішання хлопчики та дівчатка носили анатомічне або, якщо виникає потреба, ортопедичне взуття.

 

Анатомічне та ортопедичне взуття.

У чому різниця?

 

Анатомічне взуття – це взуття масового виробництва, але зроблене з урахуванням фізіологічних особливостей стопи. Завдяки цій особливості, воно забезпечує правильне анатомічне положення склепінь стопи та підлаштовується під її індивідуальні особливості.

 

Ортопедичне взуття виготовляється за індивідуальним замовленням для конкретної дитини та за рекомендацією ортопеда, коли потрібна не профілактика та легка корекція, а комплексне лікування плоскостопості та інших порушень. Якщо у вашого малюка є необхідність такого взуття, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

 

А ось правильні анатомічні туфлі ми рекомендуємо носити всім, починаючи з дитячого віку.

 

Чим небезпечне неякісне взуття?

 

Моделі взуття, які не відповідають анатомічним вимогам дитячої ніжки, у багатьох випадках призводять до розвитку плоскостопості. Мало того, що плоскостопість, викликана носінням неправильного взуття, не піддається лікуванню, надалі вона ще й часто стає причиною натоптишів, дегенеративно-дистрофічних змін у суглобах та сколіозу. І все це через те, що в дитинстві малеча носила неякісне взуття.

 

Правильний розвиток стопи, формування склепінь, становлення ходи, а надалі запобігання розвитку вальгусної, варусної деформації – все це можливе лише в тому випадку, коли використовується правильне взуття.

 

Особлива увага на...

 

По-справжньому якісні моделі повинні мати ряд обов'язкових елементів. Тому при виборі взуття звертайте увагу на:

 

• Правильну підошву. Вона повинна бути міцною, легкою, гнучкою і неслизькою.

• Укріплену носову частину та жорсткий задник. Щоб стопа була добре зафіксована та не «гуляла» всередині взуття.

• Анатомічну устілку.

• Дихаючий матеріал.

• Взуття має щільно прилягати до ноги дитини.

 

Чому Combi?

 

Наша редакція та мами мережі New Life у своєму рейтингу взуття на перше місце ставлять бренд Combi. І не тому, що їхня японська якість давно відома на світовому ринку, а тому що це анатомічне взуття дійсно має ряд переваг.

 

Як ми вже говорили вище, ніжка малюка відрізняється від дорослої погано розвиненою мускулатурою. Тому при ходьбі малюк спирається на повну стопу. Взуття Combi приймає частину навантаження з дитячих п'ят та пальців ніг на себе, а пружинний матеріал підошви гасить вібрації при ходьбі. Підошва з еластичного матеріалу згинається настільки, щоб уникнути плоскостопості, але при цьому захищає стопу від ударів і тиску.

 

За що ми ще дуже любимо Combi, то це за їх постійне вдосконалення.

Так нові моделі взуття бренду були розроблені у співпраці з Національним Тайванським Університетом, який спеціалізується на ергономічних дослідженнях та аналізі ходіння босоніж.

 

Тобто ви розумієте, наскільки серйозно компанія підходить до питання.

 

У чому, власне, полягали дослідження? У них брали участь діти від 1 року до 4-х років, за допомогою камер та спеціальних сенсорів вчені аналізували їхню натуральну ходьбу босоніж, щоб використати всі ці данні для розробки нової моделі взуття.


 

Нова концепція полягає в тому, що ніжка дитини та ходьба змінюються з віком, тому на розміри 12.5-14.5 (перший етап) та 15.5-18.5 (другий етап) розроблені різні підошви.

 

Для першого етапу, підошва зроблена таким чином, щоб максимально повторювалося відчуття ходіння босоніж.

 

На другому етапі стиль ходьби вже змінюється, дитина ступає на п'яту – стопу – носок. Тому підошва має бути більш гнучкою.

 

Взуття бренду розроблене з науковим підходом та для розвитку правильної постави. Допомагає ніжці коректно формуватися та захищає кістки.

 

Насамкінець коротко підсумовуємо основні характеристики і з чистим серцем рекомендуємо вам японське взуття Combi.

 

• Нековзна підошва.

• Гачок для зручності та липучки, що дозволяють витрачати менше часу на взування.

• Вологовідвідна тканина.

• Дихаюча поверхня.

• Напівкруглий арочний дизайн для зручності при ходьбі.

• Вигнутий носок, що запобігає спотиканню.

• Гнучкий дизайн.

• Жорсткий матеріал частини п'яти, що забезпечує правильний розвиток стопи і зменшує ризик травм.

• Подушечка для поглинання ударів та захисту кістки п'яти.

• Спеціальна устілка для запобігання розвитку плоскостопості.

• Лінія згину на підошві взуття відповідає формі кісточки ноги.

• Комфортна подушечка із матеріалу EVA.

 

Просто купіть своїй дитині правильне взуття. І вона зможе безпечно топати, бігати і стрибати, насолоджуючись дитинством!