false
Інтернет-Магазин
ПН-ПТ: 9:00-17:00
Наші бутіки (050) 073-17-12 Cервісний центр

Дружимо з сонечком. Захищаємо шкіру.

Сонечко – це корисно. Але тільки якщо з ним правильно дружити.

Сонячне світло дарує нам вітамін D, який покращує настрій, самопочуття та загальний стан здоров'я. Крім того, воно стимулює метаболізм і циркуляцію крові, сприятливо впливає на імунну систему.

Ми вирішили поговорити про те, як зробити сонячні ванни безпечними та як захистити ніжну шкіру малюка під активним сонцем.

 

УВАГА НА ВІК

Перший і, мабуть, один із головних пунктів.

На відміну від шкіри дорослої людини, епідерміс дитини лише запускає формування імунітету та вчиться реагувати на агресивні фактори довкілля.

Шкіра немовлят та дітей до 3-х років ніжна та особливо вразлива перед негативним впливом ультрафіолету, оскільки синтезує захисний пігмент меланін у недостатній кількості та швидко обгорає.

Фахівці категорично не рекомендують немовлятам перебувати на сонці довше 10 хвилин. Найкращим захистом для новонароджених буде знаходження в тіні, легкий одяг, який прикриває все тіло, та головний убір із натуральних тканин. Вибирайте для прогулянок тінисті місця та час найменшої сонячної активності (до 11:00 та після 17:00).

Тільки з 3-х років шкіра починає синтезувати захисний пігмент меланін.

Використовуйте лише дитячу косметику з відповідною позначкою та вказівкою віку: 0+, до 3 років, 3+. Якщо такої позначки немає, засіб призначений дітям старше трьох років.

Доросла людина може отримати сонячний опік через 15-20 хвилин перебування під прямими променями, а дитина – вже через 5 хвилин.

 

ЯКІ БУВАЮТЬ ПРОМЕНІ

Щоб краще розібратися в захисті, спочатку коротко про те, від чого ми, власне, захищаємося.

Альфа-промені. Ультрафіолетове випромінювання типу А позначається буквами UVA. Відчути його вплив неможливо. Воно не гріє, не викликає опіку, але, проникнувши у глибокі шари шкіри, провокує старіння шкіри, зморшки та алергію.

Бета-промені (UVB), власне, викликають засмагу. А також пігментацію та опіки.

Є ще UVC-промені. Вони найбільш небезпечні, оскільки мають найвищу енергію. Проте всі UVC-промені затримуються у стратосфері.

 

ЩО ЗАХИЩАЄ ВІД ПРОМЕНІВ

Головні компоненти сонцезахисного засобу – фільтри, які захищають шкіру від UVB- та UVA-променів. Вони діляться на фізичні та хімічні.

Хімічні (які синтезують у лабораторіях) поглинають ультрафіолет, а фізичні (мінеральні) відображають ультрафіолет.

Звичайно, сонцезахисні креми із фізичними фільтрами максимально безпечні та ідеально підходить для найменших. Вони не поглинаються шкірою, а є бар'єром, що перешкоджає проникненню УФ-променів. Але використання лише мінеральних фільтрів веде до ослаблення захисту, оскільки вони погано тримаються на шкірі, стираються, змиваються, вимагають постійного оновлення.

У формулах для дітей дозволені обидва види фільтрів. У поєднанні вони забезпечують максимальну ефективність. Засоби для дітей до року містять більше фізичних фільтрів, що відбивають промені, працюючи як екрани.

 

SPF І НЕ ТІЛЬКИ

Розберемося з тим, яке маркування ми бачимо на баночках із сонцезахисними засобами, і про що це нам говорить.

SPF вказано на кожному продукті. Це показник захисту від UVB-променів.

Багато батьків часто думають, що чим більше SPF, тим краще захист. Це не так. SPF лише показує скільки можна перебувати на сонці без повторного нанесення. Неважко підрахувати, що захисний крем або лосьйон для дітей із SPF 50 розрахований на дію протягом 250 хвилин. У таких засобах використовуються сильніші компоненти-бар'єри. Однак дослідження показали, що різниця в ступені захисту між SPF 30 і 50 становить лише 1%, а концентрація хімічних сполук в SPF 50 значно вища. Тому педіатри рекомендують не гнатися за рекламою SPF 50 та обирати для малюків засоби з SPF не вище 30.

Наскільки добре засіб захищає від UVA-випромінювання показує інше маркування. У європейських кремах цей показник переважно виглядає так: стоїть абревіатура UVA.

Значок UVA у кружечку свідчить про те, що засіб містить компоненти, що захищають шкіру від променів цього типу. Щоб продукт був дієвим від UVA обов'язковий захист має відповідати 1/3 SPF, вказаному на етикетці.

Набагато крутіше з показниками захисту від UVA-випромінювання у азіатських виробників.

«PA+» – це шкала рівнів захисту, яку розробили в Японії. Вона відображає, як добре засіб захищає від UVA-випромінювання. PA+ – це низький рівень захисту від А-променів, PA++ – помірний, а PA+++ – дуже високий. Існує ще 4 плюси, але такі засоби потрібні лише у тропічних умовах і не використовуються у наших широтах.

Саме тому мережа New Life пропонує засоби японських брендів. Також ми реалізуємо виключно креми, що захищають від двох видів променів.

Ось, наприклад, крем «Madonna», який не містить барвників, ароматизаторів, спирту, парабенів,


 

ЯК ПРАВИЛЬНО КОРИСТУВАТИСЯ ДИТЯЧИМ КРЕМОМ ВІД СОНЦЯ

·      Перед застосуванням протестуйте  його на переносимість шкірою.

·      Наносьте засіб за 15-20 хвилин до виходу на вулицю, щоб він встиг увібратися і створити на поверхні шкіри захисну плівку.

·      Використовуйте достатню кількість засобу: шар покриття повинен бути не тоншим за 1-2 мм.

·      Фотостабільність SPF-фільтрів з часом знижується, тому оновлюйте захист кожні 2 години і після кожного купання.

·      Після повернення додому, змийте сонцезахисний засіб зі шкіри дитини і нанесіть зволожуючий або живильний крем.

Обов'язково звертайте увагу на склад. Засоби для дітей не повинні містити спирт, барвники та сильні ароматизатори. Ідеальний крем у більшому відсотковому співвідношенні складається з органічних та натуральних інгредієнтів, а також має пом'якшувальні рослинні екстракти.

Як ось крем Combi.



Запам'ятайте, опіки шкіри, перенесені в дитинстві, багаторазово підвищують ризик онкозахворювань шкіри, зокрема меланоми, у старшому віці.